Home » Essen

Essen haardhout

omdat Essen haardhout niet spat is het ook geschikt voor open haarden. Essen haardhout is taai, hard en elastisch hout. Essen haardhout heeft een trage verbranding en geeft veel warmte af met een rustige vlam. Essen haardhout behoort samen met eiken haardhout & beuken haardhout tot de beste houtsoorten voor de houtkachel. Door het levendige en rustige vlammenspel is het tevens zeer geschikt voor de openhaard of vuurkorf.

 

Koop Ultra premium ovengedroogd Essen haardhout. Wij hebben Essen haardhout met een gemiddeld laag vochtgehalte tussen de 15 en 18% in jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Ultra premium ovengedroogd Essen haardhout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd Essen haardhout.

Uitverkocht

Essen Haardhout JUMBO pallet

€ 299,00
Uitverkocht

Essen Haardhout JUMBO pallet

€ 299,00
  • Geklooft op 25 cm
  • 100% Essen
  • Geschikt voor kleine, middelgrote en grote kachels. 
  • Afmeting pallet 90x120x200 cm
  • Vochtigheidsgraad 15% tot 18%
  • Gewicht +/- 900 kg
  • Volume 2,0 m3 strak gestapeld incl pallet ( is 3,5 m3 los gestort )

Meer veiligheid

Dit zal voor sommige verrassend zijn, maar Ultra premium ovengedroogd haardhout is veiliger in gebruik dan lucht gedroogd haardhout. Het hoge vochtgehalte van lucht gedroogd haardhout produceert veel schadelijke, dikke rook. Het is beter deze niet in te ademen. Rook afkomstig van Ultra premium ovengedroogd haardhout is schoner en bovendien kan lucht gedroogd haardhout ervoor zorgen dat hete kooltjes in alle richtingen schieten. Met Ultra premium ovengedroogd haardhout heb je dat probleem niet.

 

Bij Haardhout-fabriek hebben we een passie voor het verbranden van haardhout, maar wat ons nog blijer maakt is dat we deze passie door kunnen geven. Dat willen we bereiken door het aanbieden van onze diensten en het leveren van het hoogst kwalitatieve en schoonst brandende haardhout.