Skip to content

Beuken haardhout

Beuk en haagbeuk zijn 2 klassieke hardhoutsoorten die in onze Nederlandse bossen vaak voorkomen. Een eigenschap van beuk en haagbeuk is dat het langzaam opbrand en veel  warmte geeft. Brandhout uit beuk geeft daarbovenop een heel mooi vlammenspel waar u uren van kunt genieten. Van al het inheemse hardhout is haagbeuk de hardste. Het heeft het grootste calorische vermogen en geeft dus ook de meeste warmte af.

  • beuken haardhout

    Beuken Haardhout JUMBO pallet

    Haardhout 524.00 Incl BTW.
    Toevoegen aan winkelwagen
Haardhout voor uw open haard of houtkachel

Heb je een houtkachel of open haard en stook je minstens 3 blokken tegelijk? Dan is beukenhout een goede optie voor jouw kachel of haard. Dit komt voornamelijk door de trage verbranding, dit is ideaal voor de grotere kachels of haarden. Heeft u een kleiner haardvuur? dan is het aan te bevelen om een haardhout mix te kiezen van een harde en zachte houtsoort.

Stoken met beuken haardhout

Op koudere dagen genieten van een prettig en duurzamer houtvuur? Steek de open haard aan volgens de Zwitserse methode. Dit is een betere manier van stoken. Hierbij leg je onderop grote blokken hout, met daarop kleine stukken hout en bovenop aanmaakhout en aanmaak tondels.

beuken haardhout kopen voor jouw haard

Beukenhout leverbaar in JUMBO pallets (ca. 1.90 m hoog)  Onze pallets met beukenhout zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen. Het beukenhout wordt gedroogd geleverd, waardoor het haardhout een vochtpercentage van <20% bevat.

Beukenhout bezorgen
 Wij leveren Beukenhout door heel Nederland*. Als u online besteld heeft u de mogelijkheid om zelf een gewenste datum te kiezen voor levering, vaak kunnen we dezelfde week uw haardhout leveren. Ook heeft u de mogelijkheid om een levering voor of na 12:00 te selecteren.

Waarom Haardhout-Fabriek?