Essen haardhout in netzakken
Essenhout is een houtsoort met goede kenmerken voor het gebruik in de kachel of openhaard. Het is een hardhoutsoort die niet spat maar wel veel warmte afgeeft door de trage verbranding. Essen haardhout behoort samen met eiken & beuken tot de beste houtsoorten voor de houtkachel. Door het levendige en rustige vlammenspel is het tevens zeer geschikt voor de openhaard of vuurkorf.
Stoken met essen haardhout
Op koudere dagen genieten van een prettig en duurzamer houtvuur? Steek de open haard aan volgens de Zwitserse methode. Dit is een betere manier van stoken. Hierbij leg je onderop grote blokken hout, met daarop kleine stukken hout en bovenop aanmaakhout en aanmaak tondels.
.
Haardhout voor uw open haard of houtkachel
Heb je een houtkachel of open haard en stook je minstens 3 blokken tegelijk? Dan is essen een goede optie voor jouw kachel of haard. Heeft u een kleiner haardvuur? dan is het aan te bevelen om een haardhout mix te kiezen van een harde en zachte houtsoort.