Skip to content

FAQ

Haardhout van Haardhout-Fabriek

Haardhout-Fabriek verkoopt oven gedroogd hout / natuurlijk gedroogd hout en vers hout. Al het gedroogde hout is meteen stookbaar en onder de 20% vocht. In de beschrijving van het product staat duidelijk vermeldt of het om droog haardhout gaat. 

Natuurlijk gedroogd hout oftewel lucht gedroogd haardhout is op een langzame manier gedroogd. Het voordeel van lucht gedroogd is de lagere milieu belasting, het haardhout wordt buiten opgeslagen en droogt gedurende ca. 1 jaar tot onder de 20% vocht. 

Al ons haardhout is gezaagd op 25cm. De dikte van de blokken varieert, deze zal gemiddeld rond de 10 cm liggen.

De soort hout die u kiest is afhankelijk van het type kachel. Alle houtsoorten die geleverd worden door Haardhout-fabriek zijn van dusdanige kwaliteit dat u met elke kachel probleemloos kan stoken. Ook leveren wij alleen harde houtsoorten. Daarin is een onderscheid te maken tussen verschillende types hout. Eiken smeult bijvoorbeeld meer, en blijft langer liggen. Berken of elzenhout brand iets vluchtiger, geeft een mooi vlammenspel en snel een grote hoeveelheid warmte.

De bezorging van het haardhout

Tijdens het bestelproces kunt u een gewenste datum aangeven waarop u de pallet geleverd wil hebben. Doorgaans zal de pallet dan altijd op deze dag geleverd worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan brengen we u daarvan op de hoogte. 
Op de dag van levering ontvangt u per mail een track&trace code van onze transporteur. 

Op de dag van levering ontvangt u een track&trace code van onze transporteur. Kijk voor de zekerheid ook in uw spambox. 

Bij vragen over de levering op de dag van levering; neem contact op met Melis Logistics onder het volgende nummer: 

+31 026 36 11 333

Uw hout wordt met een vrachtwagen geleverd. Standaard heeft deze vrachtwagen een handpompwagen mee waarmee de pallet op de stoep of oprit wordt geplaatst. 
Wanneer uw oprit stijl of slecht begaanbaar is kan er gekozen worden voor een Kooiaap (Kleine heftruck). 


Onze transporteur zal de pallet bij u afleveren op de best mogelijke manier. U kunt echter niet in elke situatie aanspraak maken op levering tot in de tuin/schuur ed. 

Kachel of haard aanmaken

Waarom Haardhout-Fabriek?