Skip to content

Houtpellets

Bij Haardhout-Fabriek kunt u de beste kwaliteit Houtpellets kopen voor uw palletkachel. Met onze houtpellets bent u verzekerd van een hoog rendement en een lange levensduur van uw pelletkachel.

Het hout waarvan de pellets gemaakt zijn wordt alleen lokaal ingezameld. Daarnaast wordt er alleen schoon en onbehandeld resthout gebruikt. Dit maakt dat de pellets een ENplus A1 , Better Biomass en DINplus A1 keurmerk hebben. Het gebruikte hout is afkomstig uit de lokale houtverwerkende industrie. Dit maakt dat er niet wordt bijgedragen aan ontbossing voor biomassa, maar enkel gebruik gemaakt wordt van reststromen. 

 

 • plospan houtpellets

  Plospan Houtpellets “Wit”

  500.00510.00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • plospan houtpellets mix

  Plospan Houtpellets Mix

  480.00490.00 Incl BTW.
  Opties selecteren
Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel  is een op hout gestookte kachel met een zeer hoog rendement. Ter vergelijking; een openhaard behaalt doorgaans 10% tot 15% rendement waar een pelletkachel / pelletinstallatie ver boven de 90% haalt. Een pelletkachel brandt automatisch via een computergestuurde vijzel welke de houtpellets met een diameter van 6mm of 8mm vanuit een voorraadbunker aanvoert. Doorgaans is een pelletkachel voorzien van een automatisch ontsteking en thermostaat zodat de te verwarmen ruimte(s) een gelijkmatige temperatuur behoud(en). Luxere modellen kunnen tevens op de centrale verwarming (CV) aangesloten worden en warm water produceren d.m.v. een buffervat.

Welk type moet ik kiezen?

Haardhout-Fabriek verkoopt “witte” houtpellets of mix (bruine) houtpellets. De keuze van het soort houtpellets die U wilt gebruiken is afhankelijk van het type kachel/installatie. Let bij het kopen van een mix (bruine) houtpellets op het verschil met pellets uit hardhout. De door ons verkochte mix houtpellets bestaat uit een optimale mix van naaldhout en loofhout welke een lager verbruik en hoger rendement hebben. Veelal worden de bruine pellets enkel uit hardhout gemaakt, wat resulteert in minder goede stookeigenschappen.

“Witte” houtpellets bestaan uit 100% naaldhout welke een hoger verbruik en lager rendement hebben.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Zoals eerder vermeld worden de door ons aangeboden pellets enkel uit Nederlands resthout gemaakt met een duurzaam productieproces.

Goedkopere houtpellets hebben vaak een lagere opbrengst doordat er  lijmstoffen worden toegevoegd zoals maismeel, zetmeel en/of lignine. Daarnaast worden veel houtpellets geproduceerd uit vervuilde grondstoffen afkomstig uit laminaat, spaanplaat, triplex, MDF, HDF en andere vervuilde houtresten. Slechte houtpellets gebruiken kan tot gevolg hebben dat uw rookgasventilator, vijzel en uw luchtrooster vervangen moet worden na verloop van tijd ( dit valt vaak buiten de garantie van uw toestel). Slechte kwaliteit houtpellets zijn bovendien een onnodig grote belasting voor het milieu.

 

Waarom haardhoutfabriek?