Skip to content

Natuurlijk gedroogd haardhout

Wat is natuurlijk gedroogd haardhout?

Gepubliceerd op 25 April 2023

Natuurlijk gedroogd haardhout is een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Dit type haardhout wordt vaak gebruikt door mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is namelijk milieuvriendelijker dan hout dat kunstmatig gedroogd is. Dit komt omdat er voor het natuurlijk drogen van haardhout geen extra energie nodig is in de vorm van aardgas of stroom.

Waarom natuurlijk drogen van hout?

Maar wat is natuurlijk gedroogd brandhout precies? Natuurlijk gedroogd hout wordt gedroogd door middel van zonlicht en wind. Het hout wordt opgeslagen in droogruimtes of op een droge plaats in de buitenlucht. De warmte van de zon en de wind drogen het hout langzaam maar zeker uit. Dit proces kan enkele maanden duren, afhankelijk van het vochtgehalte van het hout. U kunt uw hout natuurlijk ook gemakkelijk zelf thuis drogen in een geschikte houtopslag! Denk er daarbij aan dat het hout droog ligt van regen en dat het goed doorwaait. Zo droogt het hout vele malen sneller! 

De voordelen van natuurlijk drogen

Het voordeel van natuurlijk gedroogd haardhout is dat het een lager vochtgehalte heeft dan kunstmatig gedroogd haardhout. Dit betekent dat het hout sneller en efficiënter brandt, waardoor je minder hout nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid warmte. Ook zorgt het lagere vochtgehalte ervoor dat er minder rook en as vrijkomt bij het verbranden van het hout.

Als je kiest voor dit haardhout, kies je dus niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor efficiëntie en gebruiksgemak. Bovendien heeft gedroogd haardhout een mooie uitstraling. Het heeft een warme, natuurlijke kleur en een authentiek voorkomen. Hierdoor brengt het niet alleen warmte en gezelligheid in huis, maar ook een stukje natuurlijke sfeer.

Bent u op zoek naar duurzaam, efficiënt en sfeervol haardhout? Kies dan voor natuurlijk gedroogd hout. Je vindt dit type haardhout bij Haardhout-Fabriek!

Natuurlijk gedroogd haardhout

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op de dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons