Skip to content

Essen haardhout

Essenhout is een houtsoort met goede kenmerken voor het gebruik in de kachel of openhaard. Het is een hardhoutsoort die niet spat maar wel veel warmte afgeeft door de trage verbranding. Essen haardhout behoort samen met eiken & beuken tot de beste houtsoorten voor de houtkachel. Door het levendige en rustige vlammenspel is het tevens zeer geschikt voor de openhaard of vuurkorf.

 • Tijdelijk uitverkocht

  Essen Haardhout JUMBO pallet

  Haardhout 535.00 Incl BTW.
  Lees meer UITVERKOCHT
 • Tijdelijk uitverkocht

  Essen Haardhout halve pallet

  Haardhout 360.00 Incl BTW.
  Lees meer UITVERKOCHT
Haardhout voor uw open haard of houtkachel

Heb je een houtkachel of open haard en stook je minstens 3 blokken tegelijk? Dan is essen een goede optie voor jouw kachel of haard. Heeft u een kleiner haardvuur? dan is het aan te bevelen om een haardhout mix te kiezen van een harde en zachte houtsoort.

Stoken met essen haardhout

Op koudere dagen genieten van een prettig en duurzamer houtvuur? Steek de open haard aan volgens de Zwitserse methode. Dit is een betere manier van stoken. Hierbij leg je onderop grote blokken hout, met daarop kleine stukken hout en bovenop aanmaakhout en aanmaak tondels.

Essen haardhout kopen voor jouw haard

Essenhout leverbaar in halve pallets (ca. 1.00 m hoog) & JUMBO pallets (ca. 1.50 m hoog)  Onze pallets met essenhout zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen. Het essenhout wordt gedroogd geleverd, waardoor het haardhout een vochtpercentage van <20% bevat.

Essenhout bezorgen
Wij leveren Essenhout door heel Nederland*. Als u online besteld heeft u de mogelijkheid om zelf een gewenste datum te kiezen voor levering, vaak kunnen we dezelfde week uw haardhout leveren. Ook heeft u de mogelijkheid om een levering voor of na 12:00 te selecteren.

Waarom Haardhout-Fabriek?