Het verhaal achter Haardhout-fabriek.

Geboren en getogen in een kleine familie in Huissen, Leerde Sam Schreurs van jongs af aan al vuur maken. Als hij niet thuis was, hielp hij vaak bij het in stand houden van het stuk land waarop een vriend woonde en bij het beheer van de houtstapel.

 

Zijn passie voor haardhout maken kwam al vroeg. Sam herinnert zich dat hij 14 jaar oud was, voor het eerst een boom met de hand heeft gespleten met slechts een wig en een hamer nadat een enorme eikenboom in de tuin van zijn vriend was omgevallen. Toen hij opgroeide is zijn passie voor haardhout en het bouwen van een perfect vuur alleen maar toegenomen.

 

Later als volwassen man merke Sam dat het verdraaid moeilijk was om goed haardhout te vinden. Bij de winkels vond je haardhout in een zakje van een slechte kwaliteit. Je kon iemand bellen en dan werd er een lading vies, beschimmeld hout op je oprit gegooid en kon je het vervolgens zelf gaan opstapelen of je kon op zoek gaan naar omgevallen bomen en die zelf zagen, laten drogen en verwerken. Het op deze manier verkregen hout leverde in de haard veel rook en stank op en daarnaast was het een hele klus om zover te komen.

 

Sam ging op onderzoek uit. Hij wist dat er een betere manier moest zijn en startte zijn eigen haardhoutbedrijf. Haardhout-fabriek was geboren.

 

Zijn bedrijf is begonnen met twee doelen:

  1. Zorg voor een ongeëvenaarde klantenservice en leveringen.
  2. Zorg voor het beste beschikbare haardhout.

 

Een lange tijd zocht hij naar de juiste leveranciers. Door als een hecht team met hen samen te gaan werken konden zij aan onze hoge norm voldoen. Om een ongeëvenaarde kwaliteit te krijgen en behouden, ondergaat al het haardhout het meest rigoureuze droogproces in de industrie. Elk stuk hout wordt 48 uur geconditioneerd binnen 250 graden hitte. Ten slotte selecteert men elk stuk haardhout met de hand om ervoor te zorgen dat de klant alleen het beste ontvangt. Het Ultra premium ovengedroogd haardhout wordt strak gestapeld en geleverd in pallets, waardoor het proces zo eenvoudig mogelijk is.

 

Dus, als je het beu bent om veel lucifers en kranten te gebruiken, veel rook in te ademen en vochtig hout te zien smeulen in je haard, probeer dan vandaag nog de Ultra premium ovengedroogd haardhout ervaring van haardhout-fabriek. Je zult er geen spijt van krijgen.