Skip to content

Voordelen van Walco houtpellets voor efficiënte verwarming

Houtpellets worden steeds populairder als duurzame brandstofoptie voor huishoudelijke verwarmingssystemen. Walco houtpellets staan bekend om hun kwaliteit en efficiëntie, en bieden verschillende voordelen voor je huis en het milieu.

Wat zijn Walco houtpellets?

Walco houtpellets zijn samengeperste houtkorrels gemaakt van zaagsel en resthout uit duurzaam beheerde bossen. Deze pellets zijn een nieuwe energiebron en bieden een milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen zoals olie en gas.

Walco houtpellets

Voordelen van Walco houtpellets

Milieuvoordelen van Walco houtpellets

Houtpellets zijn bijzonder milieuvriendelijk vanwege hun CO2-neutrale eigenschappen. Ze worden gemaakt uit houtresten en zaagsel, wat het gebruik van kostbaar hout minimaliseert en afval vermindert. Daarnaast absorberen bomen tijdens hun groei CO2 uit de atmosfeer, wat bijdraagt aan de vermindering van broeikasgassen. Wanneer houtpellets worden verbrand, komt de opgeslagen CO2 vrij, die op zijn beurt weer door nieuwe bomen kan worden opgenomen.

Brandstofbesparing met houtpellets

Een ander groot voordeel van houtpellets is hun efficiëntie in het produceren van warmte. Door hun hogere energetische waarde per kilogram vergeleken met normaal hout, leveren houtpellets meer warmte op met minder brandstof. Hierdoor heb je lagere stookkosten. In vergelijking met gas en olie kunnen houtpellets tot wel 50% besparen op verwarmingskosten, afhankelijk van de isolatie van het huis en het type verwarmingsinstallatie.

Praktische voordelen van houtpellets

Naast de milieuvriendelijkheid en brandstofbesparing bieden Walco houtpellets ook praktische voordelen. Zo blijft er na verbranding slechts een minimale hoeveelheid as over, wat het onderhoud van de kachel makkelijker maakt. Daarnaast nemen pellets veel minder ruimte in dan traditioneel haardhout, wat handig is voor opslag.

De voordelen van houtpellets zijn duidelijk: ze zijn niet alleen milieuvriendelijk en brandstofbesparend, maar ook praktisch in gebruik. Door over te stappen op houtpellets draag je bij aan een duurzamere toekomst terwijl je geniet van efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsopties. Overweeg de voordelen van houtpellets voor je huis en ontdek hoe deze duurzame brandstof bijdraagt aan comfort en besparing.

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op de dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons