Skip to content

Berken haardhout

Berkenhout is ideaal om gezellig te stoken en geschikt voor iedere kachel en openhaard. Berken heeft een zeer mooi vlammenspel. Door de witte schors is het hout niet allen makkelijk aan te steken, maar het zorgt ook voor een knisperend geluid en een aangename geur. Berkenhout is een middelharde houtsoort en combineert een snelle ontbranding met een hoge warmteafgifte. Door de zeer schone verbranding en reinigende werking ontstaat er weinig vervuiling en creosoot aanslag van de kachel en het rookkanaal.

 • Uit voorraad

  Berken Haardhout halve pallet

  215.00 Incl BTW.
  Meer informatie
 • Uit voorraad

  Berken Haardhout JUMBO pallet

  315.00 Incl BTW.
  Meer informatie
 • Uit voorraad

  Mix Berken / Elzen Haardhout halve pallet

  199.00 Incl BTW.
  Meer informatie
 • Uit voorraad

  Mix Berken / Elzen Haardhout JUMBO pallet

  295.00 Incl BTW.
  Meer informatie

De smaak van berken

Berk is een zeer geschikt hout om mee te koken. Berken haardvuur wordt heet waardoor het ideaal is om mee te barbecueën. Berken geeft een milde rooksmaak aan uw eten. Geeft u de voorkeur aan een sterkere rooksmaak dan adviseren wij om eiken haardhout te gebruiken. Het aroma van eiken haardhout geeft een sterkere rooksmaak.

Verantwoord stoken

Om zo verantwoord mogelijk te stoken is het van belang dat u de juiste methoden en middelen gebruikt. Bij het stoken van de kachel is het aanmaken een belangrijke stap. Bekijk deze video waarin uitgelegd wordt hoe u de kachel aan moet maken. 


Bekijk hier onze aanmaak accessoires. 

Waarom haardhoutfabriek?