Home » Beuken

Beuken haardhout

Beuk en haagbeuk zijn 2 klassieke hardhoutsoorten die in onze Nederlandse bossen vaak voorkomen. Een eigenschap van hardhout en dus ook van brandhout uit beuk of haagbeuk haardhout is dat het langzaam opbrand en een hoog warmtegevend vermogen heeft. Brandhout uit beuk geeft daarbovenop een heel mooi vlammenspel waar u uren van kunt genieten. Van al het inheemse hardhout is haagbeuk de hardste. Het heeft het grootste calorische vermogen en geeft dus ook de meeste warmte af.

 

Koop Ultra premium ovengedroogd Haagbeuk haardhout. Wij hebben Haagbeuk haardhout met een gemiddeld laag vochtgehalte tussen de 15 en 18% in jumbo pallets. Zowel onze hele als onze halve jumbo pallets worden gratis geleverd in heel Nederland. Ultra premium ovengedroogd Haagbeuk haardhout is perfect voor houtkachels van alle formaten en het brandt heter en schoner dan in de lucht gedroogd Haagbeuk haardhout.

Uitverkocht

Beuken Haardhout JUMBO pallet

€ 320,00
Uitverkocht

Beuken Haardhout JUMBO pallet

€ 320,00
  • Geklooft op 25 cm
  • 100% Beuk
  • Geschikt voor kleine, middelgrote en grote kachels. 
  • Afmeting pallet 90x120x200 cm
  • Vochtigheidsgraad 15% tot 18%
  • Gewicht +/- 900 kg
  • Volume 2,0 m3 strak gestapeld incl pallet ( is 3,5 m3 los gestort )

Meer veiligheid

Dit zal voor sommige verrassend zijn, maar Ultra premium ovengedroogd haardhout is veiliger in gebruik dan lucht gedroogd haardhout. Het hoge vochtgehalte van lucht gedroogd haardhout produceert veel schadelijke, dikke rook. Het is beter deze niet in te ademen. Rook afkomstig van Ultra premium ovengedroogd haardhout is schoner en bovendien kan lucht gedroogd haardhout ervoor zorgen dat hete kooltjes in alle richtingen schieten. Met Ultra premium ovengedroogd haardhout heb je dat probleem niet.

 

Bij Haardhout-fabriek hebben we een passie voor het verbranden van haardhout, maar wat ons nog blijer maakt is dat we deze passie door kunnen geven. Dat willen we bereiken door het aanbieden van onze diensten en het leveren van het hoogst kwalitatieve en schoonst brandende haardhout.