Skip to content

Elzenhout

Elzenhout is geschikt voor alle kachels, maar in het bijzonder geschikt voor accumulerende- en speksteenkachels. Het hout brand fel, geurt heerlijk en geeft enorm veel warmte af. Bovendien is het sfeervol haardhout met een indrukwekkend vlammenschouwspel. Deze minder bekende houtsoort is een uitstekende optie voor de stoker die een kleine / middelgrote kachel heeft.  

 • Aanbieding!
  elzen haardhout pallet

  Elzen Haardhout JUMBO pallet

  Haardhout 439.00 Incl BTW.
  Waardering 0 uit 5
  Toevoegen aan winkelwagen

Elzenhout kopen voor uw houtkachel

Heb je een houtkachel of open haard en stook je minder dan 3 blokken tegelijk? Dan is elzenhout een goede optie voor jouw kachel of haard. Dit komt voornamelijk door de  snellere gemakkelijke verbranding. Heeft u een groter haardvuur? dan is het aan te bevelen om een harde houtsoort te stoken zoals EikenBeuken of Essen haardhout.

Elzenhout stoken

Op koudere dagen genieten van een prettig en duurzamer houtvuur? Steek de open haard aan volgens de Zwitserse methode. Dit is een betere manier van stoken. Hierbij leg je onderop grote blokken hout, met daarop kleine stukken hout en bovenop aanmaakhout en aanmaak tondels.

Elzen haardhout kopen

Elzenhout is leverbaar in grote JUMBO pallets (ca. 1.90 m hoog)  Onze pallets met elzenhout zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen. Het elzenhout wordt gedroogd geleverd, waardoor het haardhout een vochtpercentage van <20% bevat. Dit betekent dat het haardhout direct stookbaar is! Let bij het stoken op dat u rekening houd met het milieu, bekijk de stookwijzer om te weten wanneer u beter niet kan stoken wegens het weer.

Elzenhout thuis bezorgen

 Wij leveren elzenhout door heel Nederland. Als u online besteld heeft u de mogelijkheid om zelf een gewenste datum te kiezen voor levering, vaak kunnen we dezelfde week uw haardhout leveren. De levering wordt standaard gedaan met een vrachtwagen met laadklep en elektrische pompwagen. Het hout wordt standaard geleverd bij u voor het huis op de stoep. 

Voordelen van ons haardhout

Bij Haardhout-Fabriek garanderen we een goede kwaliteit van ons haardhout. Elk stuk hout wordt nauwkeurig geselecteerd en verwerkt, wat zorgt voor een lange brandduur en warmteafgifte. Elzen haardhout is geschikt voor diverse soorten kachels en open haarden. Of u nu een moderne of traditionele haard heeft, ons haardhout is de ideale brandstof voor een aangename warmte.

Bestel uw haardhout vandaag nog!

Bestel uw haardhout eenvoudig en snel via onze website. Wij zorgen voor een efficiënte levering direct aan uw deur, zodat u snel kunt genieten van de warmte en sfeer van uw haardvuur. Kies voor de gemak en kwaliteit van Haardhout-Fabriek voor een warm en gezellig thuis. Haardhout-Fabriek: Uw keuze voor kwalitatief haardhout, elke dag weer.
Haardhout-Fabriek-Elzen-Haardhout

Waarom Haardhout-Fabriek?