Skip to content

Elzen haardhout

Elzenhout is geschikt voor alle kachels, maar in het bijzonder geschikt voor accumulerende- en speksteenkachels. Het hout brand fel, geurt heerlijk en geeft enorm veel warmte af. Bovendien is het sfeervol haardhout met een indrukwekkend vlammenschouwspel. Deze minder bekende houtsoort is een uitstekende optie voor de stoker die een kleine / middelgrote kachel heeft.  

  • Tijdelijk uitverkocht
    elzen haardhout pallet

    Elzen Haardhout JUMBO pallet

    Haardhout 550.00 Incl BTW.
    Lees meer UITVERKOCHT
Haardhout voor uw open haard of houtkachel

Heb je een houtkachel of open haard en stook je minder dan 3 blokken tegelijk? Dan is elzenhout een goede optie voor jouw kachel of haard. Dit komt voornamelijk door de  snellere gemakkelijke verbranding. Heeft u een groter haardvuur? dan is het aan te bevelen om een harde houtsoort te stoken zoals EikenBeuken of Essen haardhout.

Stoken met elzen haardhout

Op koudere dagen genieten van een prettig en duurzamer houtvuur? Steek de open haard aan volgens de Zwitserse methode. Dit is een betere manier van stoken. Hierbij leg je onderop grote blokken hout, met daarop kleine stukken hout en bovenop aanmaakhout en aanmaak tondels.

Elzen haardhout kopen voor jouw haard

Elzenhout leverbaar in JUMBO pallets (ca. 1.90 m hoog)  Onze pallets met eikenhout zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de hoogste eisen. Het elzenhout wordt gedroogd geleverd, waardoor het haardhout een vochtpercentage van <20% bevat.

Elzenhout bezorgen
 Wij leveren Elzenhout door heel Nederland*. Als u online besteld heeft u de mogelijkheid om zelf een gewenste datum te kiezen voor levering, vaak kunnen we dezelfde week uw haardhout leveren. Ook heeft u de mogelijkheid om een levering voor of na 12:00 te selecteren.

Waarom Haardhout-Fabriek?